soorten omslagen
Bij een Wire-O gebonden brochure is het mogelijk om het product te binden met verschillende omslag mogelijkheden, hieronder laten wij u graag enkele voorbeelden zien. Dit is slechts een greep uit de “MAKK-keuken” er zijn nog meer mogelijkheden.
Standaard omslag
Omslag + FLAP
Half verborgen – Canadian binding
Japans gevouwen
Geheel verborgen
Gecacheerd/Op-, om- en tegen-geplakt
met hanger
Bijna iedereen en elk bedrijf heeft er wel één, een kalender! U kunt met een kalender heel eenvoudig uw afspraken bijhouden. Ook binnen uw gezin of studentenhuis kan een kalender erg handig zijn! Op deze manier blijft u op de hoogte van elkaars taken en afspraken. Daarnaast vergeet u nooit meer een verjaardag! Een kalender is ook een leuk cadeau om te geven!
FLip-flap
Met de inhoud van dit boekje kunt u eindeloos combineren. De pagina’s zijn in de hoogte gesneden in meerdere delen en kunnen daardoor los van elkaar omgeslagen worden.
Met de inhoud van dit boekje kunt u eindeloos combineren. De pagina’s zijn in de hoogte gesneden in meerdere delen en kunnen daardoor los van elkaar omgeslagen worden.
dakpansgewijs
Met de inhoud van dit boekje of hanger kunt u eindeloos combineren. De pagina’s zijn dakpansgewijs ingedeeld en kunnen daardoor opop bladtitel snel en eenvoudig omgeslagen worden.
Wire-o in harde band
Een van de mooiste uitvoeringen van een Wire-O binding is een Wire-O binding in een harde band met een ronde rug. Wij verwerken deze boeken voor het grootste gedeelte in eigen huis; het banden maken en bandzetten besteden wij uit met onze eigen werktuigen. Als er iets bijzonders gewenst is, is dit het ding
Er zijn wel een aantal zaken waar rekening mee gehouden dient te worden:
- Altijd ronde ponsgaten
- De rug is verlijmd zoals een bloknote anders kan het boek niet in de band gezet worden.
- Binnnenwerk kan geen tabs (of andere uitstekende delen) bevatten
- Vanwege de stelkosten minder geschikt (maar zeker niet onmogelijk) voor kleine oplages (0 – 500 exemplaren)
Technische informatie
Bij Wire-O maakt men gebruik van engelse ‘inch’ maten. Dit houdt in dat niet alleen de diameter van de binding altijd in inches is maar ook de ponsgaten. Onder 12 mm boekblok- dikte maakt men gebruik van 3:1 ponsing, dit houdt in dat er 3 gaten per inch (2,54 cm) geponst worden, in de volksmond noemen wij dit kleine ponsing.
De gaten eindigen 7 mm uit de rug; wij raden een bindmarge aan van 15 mm.
Boven de 12 mm boekblokdikte worden er 2 gaten per inch geponst, dit is de grote ponsing. De gaten eindigen 9 mm uit de rug. Ook hier raden wij een bindmarge aan van 15 mm. Meer over de technische kant kunt u hier lezen.